Industrial Design Engineering

Under Construction:

Deze pagina is bedoeld om inzicht te krijgen in diverse processen om tot een product te komen. De ontwerpen zijn allemaal van mijn eigen hand. Het portfolio is nog niet compleet; dit deel van de website is dus nog "Under Construction".

Industrieel Ontwerpen

Industrieel Ontwerpen is een proces om een idee tot een product te ontwikkelen. Het proces en de aandachts- of zwaartepunten kan per product verschillen, afhankelijk van het type product, de opdrachtgever en de doelgroep. Zo wordt de bruikbaarheid en toepasbaarheid van een product grotendeels bepaald door de gebruikers (fysieke en cognitieve ergonomie); de materiaalkeuze en fabricagemethodes worden mede bepaald door de eisen rondom de milieubelasting (cradle to cradle); de kosten van het eindproduct zijn mede-afhankelijk van de assemblagemethodes (Design for Assembly). De kwaliteit van de opdrachtomschrijving en het Programma van Eisen en Wensen welke aan het begin van het proces worden opgesteld, zijn dus van wezenlijk belang voor de kwaliteit van het eindproduct. Heldere afspraken, communicatie en eikmomenten vormen de sleutel tot een goede samenwerking.

Werkzaamheden

SCT helpt opdrachtgevers van idee tot eindproduct, met name met het proces zelf. Dat kan het gehele proces zijn, of een onderdeel, zoals bijvoorbeeld het managen van de planning, het onderbouwen en nemen van beslissingen, of een creatieve sessie.

Kledingaccessoires
Merk en product

Brand Design

Klik hier

Audiomeubel en
Salontafel

Meubel

Klik hier

Postkast
voor een Hofje

Meubel

Klik hier

Stropdas en
bieropener

Gadget

Klik hier

Productmagazine
voor spoorwegmaterialen

Brand Design

Klik hier